CSIRTCV

Está usted visitando una publicación en la hemeroteca de CSIRT-CV.
Para acceder al portal y contenido actual, visite https://www.csirtcv.gva.es

10/12/2013

Creguen un mètode de memoritzar contrasenyes recreant històries

Imagen de la noticia A uns investigadors de la Universitat de Carnegie Mellon se’ls va ocórrer un pla infal·lible per a recordar les insuportables contrasenyes i que ajudaria d’una vegada per sempre a recordar-les. Es tractava de crear històries i imatges que ajudaren els usuaris a memoritzar-les sense esforç, sense necessitat de repetir sempre la mateixa.

Però hi ha truc, per descomptat. Al principi cal superar un procés de pràctiques i repetició d’estes “històries en una frase”, fins a retindre en la memòria imatges d’estos “contes”. Es tracta d’un exercici mnemotècnic que desencadena records, primer de la història i després de paraules, i que poden utilitzar-se com a recurs de seguretat en línia.

Com explica un estudiant de l’esmentada universitat "si pots memoritzar nou històries, el nostre sistema pot generar una contrasenya distinta per a 126 comptes”. És el que ja es denomina com a “contrasenyes de record natural” en un primer document d’esta investigació duta a terme pel departament informàtic de la Carnegie Mellon.

L’estudi està patrocinat per la Fundació Nacional de Ciència i de l’Oficina d’Investigació Científica de les Forces Aèries nord-americanes i ha sigut presentat en una conferència sobre criptografia celebrada a l’Índia la setmana passada.

Este grup dissenya una aplicació mòbil per a utilitzar el sistema de contrasenyes que requerirà que l’usuari introduïsca fotos, amb les quals construir una història o una escena, perquè després el este sistema seleccione lletres de les paraules que s’utilitzen en la història i suggerisca contrasenyes que els usuaris puguen recordar fàcilment, tornant a veure les imatges.

Un dels reptes que han d’afrontar els investigadors és l’exigència d’alguns sites d’utilitzar majúscules o números en les seues contrasenyes.

 

Font: CSO-España

CSIRT-CV