CSIRTCV

Está usted visitando una publicación en la hemeroteca de CSIRT-CV.
Para acceder al portal y contenido actual, visite https://www.csirtcv.gva.es

21/05/2014

Consells per a detectar antimalware fals

Red Els experts en seguretat fa temps que alerten sobre l’espectacular augment d’exemplars de malware mòbil en els últims anys, la qual cosa s’ha traduït en una progressió també important de les descàrregues i ús d’aplicacions antimalware per als nostres dispositius personals. Però ara, inclús la protecció antivirus s’ha convertit en un risc. Com detectar-ho?

El mes passat, la popular app d’Android, Virus Shield, es va veure vulnerada i fa uns dies Kaspersky va descobrir un altre parell d’aplicacions falses que utilitzen el seu nom en les botigues d’apps de Google i Windows Phone.

No hauria de sorprendre’ns. Quan els pirates descobrixen un vector d’atac que funciona, no tarden molt a aparéixer imitadors i, segons Kaspersky, és prou possible que apareguen cada vegada més apps falses que copien el disseny de l’original, encara que no la funcionalitat.

En este sentit, el seu analista de seguretat, Roman Unuchec, advertix que “una cosa és segura, els mecanismes de seguretat de les botigues d’apps oficials no poden fer front a este tipus d’estafes”. Així que, què podem fer per a protegir el nostre mòbil contra el programari maliciós i protegir-nos dels sistemes antivirus falsos?

La firma de seguretat Kaspersky oferix uns senzills consells que hauríem de seguir, com comprovar si la pàgina de l’aplicació pareix oficial, amb imatges en alta resolució i detalls del producte i l’empresa, els noms de la qual han d’estar escrits correctament.

A més, és convenient contrastar la informació dirigint-se a la pàgina web del proveïdor i observar si hi ha una secció de venda d’eixe producte. En eixe cas, si no n'estem segurs, sempre hi ha l’opció de comprar-lo a través dels mateixos enllaços de la pàgina de la companyia.

Si ja hem comprat abans de detectar l’app falsa, l’opció que queda és contactar amb la botiga d’apps i preguntar si poden reembossar els diners.

El sentit comú i bones dosis de cautela pareixen elements imprescindibles en els nostres dies per a evitar qualsevol tipus d’estafa, i en este món digital i mòbil encara més. En tot cas, el temps que invertim a assegurar-nos que les apps que utilitzem són de fiar estarà sempre ben emprat.

Font: CSO-España

CSIRT-CV