Comença el Summer BootCamp

19/07/2016
Imagen de la noticia
Aquest projecte internacional de formació en ciberseguretat comptarà, en la primera edició realitzada a Espanya, amb equips d'elit de tot el món per a formar tant forces de l'orde espanyoles com estrangeres.

Ahir va començar la primera edició del Summer BootCamp, una iniciativa que busca preparar tècnics especialistes, Forces i Cossos de Seguretat en les últimes tendències en ciberseguretat per a la lluita contra els ciberdelictes i incidents. Durant dues setmanes, un total de 200 especialistes d'unitats de policia especialitzades en la lluita contra el cibercrim, com també tècnics d'equips de resposta davant d'incidents cibernètics (CERT), es formaran en Lleó en les últimes tècniques per a la lluita contra els ciberdelictes i la gestió d'incidents de ciberseguretat.

La seguretat informàtica és un tema vital que afecta tots. El sector de la ciberseguretat creix a Espanya a un ritme de 12% anual i dóna ocupació a 42.500 professionals, i constitueix un dels àmbits tecnològics de major projecció nacional i internacional per a la indústria i un sector amb enormes expectatives d'ocupació. No en va, Espanya preveu augmentar la despesa un 36% per a 2020.

En el projecte participen 100 especialistes de les Forces i Cossos de Seguretat (FCS) i 100 tècnics d'equips de resposta davant d'incidents cibernètics (CERT) d'Espanya, Llatinoamèrica i d'altres països d'Europa. La iniciativa està promoguda per l'Institut Nacional de Ciberseguretat (INCIBE), entitat dependent del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, coordinat amb el Centre Nacional per a la Protecció de les Infraestructures Crítiques de la Secretaria d'Estat de Seguretat.

I com a mostra de la seua vocació internacional participa també la INTERPOL, l'EUROPOL o l'Organització d'Estats Americans; també compta amb entitats col·laboradores en les quals destaquen referents internacionals tant en l'apartat de CERT com en el de Forces i Cossos de Seguretat.

Mes informació i web oficial.