CSIRTCV

Está usted visitando una publicación en la hemeroteca de CSIRT-CV.
Para acceder al portal y contenido actual, visite https://www.csirtcv.gva.es

02/08/2013

Claus de bloqueig de 4 dígits per a smartphones: predicibles i perilloses

Cifrado Si encara creus que la clau de bloqueig del teu cel·lular de quatre dígits és segura, t’invitem que lliges este post perquè t’adones de quin tipus de clau uses. Ja que, sense cap dubte, un dels temes més tractats quan es tracta de seguretat en dispositius mòbils és el relacionat amb les contrasenyes.

Tindre una contrasenya robusta pot fer la diferència entre el fet que la nostra informació puga ser vulnerada o romanga segura. No obstant això, segons pareix molts usuaris continuen utilitzant combinacions predicibles. Vegem quins són els patrons més utilitzats en les contrasenyes de quatre dígits.

Ja fa un temps havíem escrit sobre les contrasenyes més utilitzades en iPhone, ara, a partir d’una anàlisi realitzada per DataGenetics, una consultora de seguretat especialitzada en l’anàlisi de grans volums de dades, veiem com les tendències en matèria d’ús de contrasenyes no han canviat molt per al cas d’aquelles que tenen una longitud de quatre dígits.

L’anàlisi es va fer sobre bases de dades que van ser vulnerades i, a partir de la informació que va quedar pública en Internet, es van prendre aquelles contrasenyes numèriques que tenien una longitud de quatre caràcters. Tal com es menciona en l’article, la idea d’este tipus d’anàlisi és demostrar que realment hi ha una tendència a triar un determinat tipus de contrasenyes de desbloqueig.

Desafortunadament, les contrasenyes l’ús de les quals és més recurrent continuen sent aquelles que tenen tots els caràcters repetits o seqüències de números com 1234, els números parells 2468 o els imparells 1357. També apareix la combinació 2580, associada a la línia central dels teclats dels telèfons.

Un dels consells a tindre en compte al moment de triar una contrasenya és no utilitzar dates relacionades amb l’usuari. Però sembla que açò no es té present. De l’anàlisi de freqüència de les contrasenyes resulta que aquelles que comencen per 19xx tenen una major idea, ja que si no hi haguera una desviació cap a l’ús d’este tipus de contrasenyes la distribució hauria de ser més uniforme.

Notícia completa ací

Font: ESET

CSIRT-CV