CSIRTCV

Está usted visitando una publicación en la hemeroteca de CSIRT-CV.
Para acceder al portal y contenido actual, visite https://www.csirtcv.gva.es

03/12/2012

Cinc amenaces de seguretat que s’han de tindre en compte en 2013

Ciberataque Un estudi de l’Information Security Forum traça el “top 5” de les amenaces de seguretat que tot responsable de TI hauria de mantindre a ratlla el pròxim curs.

La seguretat és un dels temes que més titulars causa quan es parla de tecnologia i, amb tota probabilitat, continuarà sent un dels més recurrents en 2013.

Segons un informe d’Information Security Forum (ISF), hi haurà cinc amenaces molt a tindre en compte pels responsables de TI el curs que ve, sobretot perquè poden combinar-se entre si per a crear una situació de crisi molt major:

  1. Ciberseguretat. Qualsevol organització la propietat intel·lectual de la qual siga susceptible de generar un benefici competitiu pot convertir-se en un objectiu d’espionatge a través d’Internet. Ací entren també altres riscos com una apagada completa de les telecomunicacions per un atac contra infraestructures crítiques.

  2. Cadena de subministrament. A mesura que es compartixen més i més dades amb proveïdors, socis i companys de treball, es complica el control d'estes. Un dels factors que ho torna més complex és l’ús emergent del núvol, que també es troba en el punt de mira dels delinqüents.

  3. Big data. Per a popularització, el dels grans conjunts de dades o enormes repositoris d’informació crítica, que creen valor però també noves preocupacions en l’àmbit de la seguretat. Especialment si tenim en compte que moltes companyies encara basen el seu blindatge en una contrasenya única.

  4. Informàtica en núvol o cloud computing. El risc en este camp radica en el fet que, a pesar que el núvol està madurant i les estratègies de bones pràctiques també, encara hi ha moltes companyies que no tenen clar com o on haurien d’implementar este tipus de solucions.

  5. Dispositius mòbils. Igual que el big data i la informàtica en núvol, la mobilitat és una tendència en constant expansió i ha donat lloc a la consumerització o a la introducció dels dispositius personals en l’oficina. El BYOD pot comportar seriosos problemes si es permet manejar informació sensible sense prendre abans les mesures de protecció necessàries.

 

 

Font: SiliconWeek

CSIRT-CV