CSIRTCV

Está usted visitando una publicación en la hemeroteca de CSIRT-CV.
Para acceder al portal y contenido actual, visite https://www.csirtcv.gva.es

22/10/2014

Ciberdelinqüents russos guanyen fins a 680 milions de dòlars amb targetes robades

Visa - MasterCard Fins a 6,78 milions de targetes robades posades a la venda han sigut descobertes en el mercat anomenat Swiped, un dels sis sites més rellevants on es comercialitza amb targetes robades, segons la investigació recent realitzada per Group-IB. D’estes, 5,5 milions han sigut pujades només en l’últim any. L’accés il·legal a sistemes financers arriba als 426 milions de dòlars.

A pesar que eixos webs sembla que tenen milers d’usuaris registrats, al voltant de dos terceres parts de les targetes robades van ser adquirides per l’1% dels usuaris de la base, que han generat prop de quatre milions de guanys al fòrum.

De la part dels proveïdors, un usuari que es fa anomenar Rescator ha subministrat possiblement més de cinc milions de targetes robades des de desembre de 2013 a febrer de 2014, sembla que totes estes adquirides en l’atac Target. Un membre del grup delinqüent Lampeduza sembla que ha sigut el responsable, segons s’ha rumorejat durant els últims mesos. Segons l’informe, ha venut 151.000 de les targetes de més qualitat, la qual cosa li ha proporcionat uns beneficis pròxims al milió de dòlars. Un total de 5,2 milions de targetes de Swiped eren nord-americanes, 233.000 de Malàisia, 101.000 de Regne Unit, i un xicotet nombre d’una cartera de països europeus i de Brasil. Les targetes es comercialitzen per una mitjana de 20 dòlars.

El creixement del mercat de les targetes pot haver afectat altres negocis relacionats amb la ciberdelinqüència, els quals haurien baixat, segons es desprén de l’informe. El frau en la banca en línia en els bancs russos pareix haver baixat des dels 446 milions de dòlars obtinguts en 2012, o els 490 milions de 2011, als 288 milions de dòlars del període 2013-2014. La retirada d’efectiu usant les dades de les targetes robades descendix també dels 122 milions de dòlars en 2011 als 59 milions actuals. Altres tipus de frau com el programari fals, phishing, etc., també sembla que es mantenen estables o no arriben als nivells d’altres anys, potser perquè els distribuïdors nord-americans comencen a prendre el control de la seguretat dels seus negocis i els ciberdelinqüents han recorregut a altres estratègies.

Només l’antic mercat del correu brossa farmacèutic continua sent un gran negoci més que mai, el qual reporta una xifra de 549 milions de dòlars.

Font: Ciospain

CSIRT-CV