CSIRTCV

Está usted visitando una publicación en la hemeroteca de CSIRT-CV.
Para acceder al portal y contenido actual, visite https://www.csirtcv.gva.es

24/09/2012

Ataquen al menys 19 webs del Govern i institucions del Japó

Ataque Almenys 19 pàgines web del Govern i de diverses institucions del Japó han sigut atacades des de l’11 de setembre, quan les autoritats nipones van anunciar la compra de les illes Senkaku/Diaoyu, la sobirania de les quals reivindiquen també la Xina i Taiwan.

La Policia ha indicat que entre les webs atacades es troben la del Ministeri de Defensa, la del Tribunal Suprem i la de l’Institut de Tecnologia de Tòquio, d’acord amb la televisió pública NHK.

En uns casos, els accessos a les pàgines van romandre bloquejats durant 15 hores i, en altres, la portada va ser substituïda per banderes xineses. A més, s’han robat les dades personals d’un miler de japonesos.

Les autoritats nipones atribuïxen esta onada d’atacs a les crides que s’han fet des de les xarxes socials xineses, on s’han publicat fins a 4.000 missatges d’este tipus i s’han fixat fins a 300 objectius.

La tensió bilateral es va disparar la setmana passada, quan el Govern del Japó va anunciar la compra de tres de les cinc illes que formen l’arxipèleg al seu propietari privat per 2.000 milions de iens (20 milions d’euros), que eixiran dels fons reservats.

El pla de compra es va posar sobre la taula el passat mes de juny, quan el cap de Gabinet, Osamu Fujimura, va anunciar la intenció del Govern de substituir l’actual contracte d’arrendament per un que garantira el control de les autoritats nipones sobre l’arxipèleg.

No obstant això, la disputa territorial es remunta al 1895, quan el Japó es va annexar formalment les illes per a construir una planta procesadora de tonyina que va donar faena a 200 persones, encara que en 1940 el negoci es va desplomar i les illes van quedar desertes.

Entre 1945 i 1972, l’arxipèleg va romandre davall dominació nord-americana, com a part dels acords aconseguits entre Washington i Tòquio després de la Segona Guerra Mundial. Des de l’eixida nord-americana de les illes, la Xina i Taiwan en reclamen la sobirania.

La Xina al·lega que va descobrir l’arxipèleg en el segle XIV i, a pesar de les tenses relacions que manté amb Taiwan, reconeix que algunes illes pertanyen al territori com a part de la ciutat de Toucheng, ubicada en el comtat de Yilan.

En canvi, el Japó assegura que l’arxipèleg pertany completament a la ciutat d’Ishigaki, ubicada en la prefectura d’Okinawa, i, per tant, rebutja les reivindicacions xineses i qualsevol acord aconseguit entre Pequín i Taipei.

Font: Europapress

CSIRT-CV