CSIRTCV

Está usted visitando una publicación en la hemeroteca de CSIRT-CV.
Para acceder al portal y contenido actual, visite https://www.csirtcv.gva.es

10/05/2013

Apple, condemnada a Alemanya a revisar la seua política de privacitat

Apple Apple ha de canviar la política de privacitat a Alemanya, ja que no pot demanar "consentiment mundial" per a usar les dades personals d’un client ni la seua ubicació.

El document de política de privacitat d’Apple consta de 15 clàusules en les quals s’explica com la companyia arreplega informació personal amb cada moviment que realitza el client a través dels comptes Apple ID.

"Quan compartixes els continguts amb la família i els amics a través de productes Apple, envies certificats de regal, o invites altres que s’unisquen en fòrums, Apple pot recopilar la informació que proporciona sobre les persones mencionades tal com els noms, les adreces postals, les adreces de correu electrònic i números de telèfon", arreplega Apple en el document. A més, estes dades podran ser utilitzades per a "millorar els nostres servicis, continguts i publicitats" de manera interna sense oportunitat d’optar a no rebre algunes informacions que la companyia qualifica d’important en la relació amb els clients.

Davant d’estes condicions, un jutge d’Alemanya l’ha obligat a canviar els termes de privacitat per considerar-los extrems, i tirava per terra 8 dels 15 punts en què està dividit el document. La sentència es deu a una demanda interposada per un grup alemany en pro dels drets dels consumidors, Verbraucherzentrale Bundesverband (VZBV), els quals han publicat en el seu lloc web un comunicat a favor de la sentència, ja que "confirma que Apple ha estat vulnerant de forma generalitzada les dades dels clients amb l’ús que ha fet d’estes".

També s’hi fa referència que el consentiment que demana Apple no és vàlid ja que, perquè fóra així, els consumidors haurien de ser advertits específicament de quan i com s’utilitzarà la seua informació personal.

Apple ha al·legat que la legislació alemanya no és aplicable, ja que la informació personal no es va arreplegar per mitjà de la seua filial a Alemanya. Esta al·legació ha sigut desestimada pel tribunal a l’haver arreplegat dades de residents alemanys. La sentència establix jurisprudència davant de nous casos d’infracció de privacitat duts a terme per empreses tecnològiques com els protagonitzats pel buscador Google.

Més informació.

Font: CCN-CERT

CSIRT-CV