CSIRTCV

Está usted visitando una publicación en la hemeroteca de CSIRT-CV.
Para acceder al portal y contenido actual, visite https://www.csirtcv.gva.es

30/11/2012

Alerta per l’onada de missatges falsos sobre WhatsApp

Imagen de la noticia Inteco ha difós un butlletí en què advertix de l’existència d’una onada de missatges falsos o faules que anuncia que WhatsApp deixa de ser gratis i demanen als usuaris la seua reexpedició massiva.

L’Institut Nacional de Tecnologies de la Comunicació (INTECO), a través de la seua Oficina de Seguretat de l’Internauta (OSI) ha difós un butlletí en què advertix de l’existència d’una onada de missatges falsos o faules relatives al WhatsApp.

WhatsApp costarà 0,01€. Envia el missatge a 10 persones”, així comença l’última faula o missatge fals distribuït a través de WhatsApp, però no n'és l’únic.

Segons informa l’OSI www.osi.es. actualmente són dos les faules que estan circulant a través de l’aplicació de xat per a dispositius mòbils. Una d’elles s’aprofita de la fallada de l’aplicació que va provocar que ahir l’estat de tots els seus usuaris es canviara per «Error: estatus unavailable» i l’altra, semblant, al·ludix a l’estat «unavailable» dels contactes.

Encara que la companyia va aconseguir solucionar l’error i restablir el servici amb normalitat, la faula s’ha continuat estenent. Els últims missatges detectats inciten l’usuari a reenviar el text entre els seus contactes de l’aplicació, amb l’excusa que si no ho fan, WhatsApp passarà a ser de pagament i els missatges ja no eixiran gratis com fins ara.

L’Institut Nacional de Tecnologies de la Comunicació, Inteco, a través de l’OSI, aconsella que, per a evitar ser enganyat amb trucs d’enginyeria social, es configuren correctament les opcions de seguretat en el telèfon intel·ligent i s’utilitze el sentit comú.

Si es dubta sobre la veracitat d’un determinat missatge, es millor sempre consultar la pàgina web de l’aplicació, en este cas http://www.whatsapp.com/ o verificar la informació en terceres parts de confiança.

No es pot oblidar que els telèfons intel·ligents poden ser utilitzats per a navegar per Internet, llegir el correu electrònic, accedir a les xarxes socials, jugar en línia, etc. Per este motiu, totes les recomanacions de seguretat, proporcionades en el portal de l’Oficina de Seguretat de l’Internauta (www.osi.es), són aplicables a estos dispositius, ja que, les tècniques d’engany/estafa utilitzades pels delinqüents, poden ser les mateixes i/o molt paregudes a les utilitzades amb els usuaris d’ordinador.

Font: CSO-España

CSIRT-CV