CSIRTCV

Está usted visitando una publicación en la hemeroteca de CSIRT-CV.
Para acceder al portal y contenido actual, visite https://www.csirtcv.gva.es

03/09/2014

Al dia es generen 160.000 noves mostres de programari maliciós

Virus Segons l’informe trimestral de PandaLabs, en el segon trimestre de l’any es van generar 160.000 noves mostres de programari maliciós. En total, durant abril, maig i juny d’enguany es van crear 15 milions de nous exemplars de programari maliciós a tot el món. Espanya figura entre els països amb un nivell d’infecció que supera la mitjana mundial.

Panda Security acaba de donar a conéixer els resultats de l’informe trimestral de PandaLabs, corresponent al segon trimestre d’enguany, i del qual es desprén que el programari maliciós continua creixent. D’esta manera, i segons la multinacional espanyola “la creació de programari maliciós en el món manté la xifra rècord aconseguida durant el trimestre anterior: 15 milions nous d’exemplars generats, seguint amb una mitjana de 160.000 noves mostres generades cada dia.

Els troians continuen sent el tipus de programari maliciós més comú, amb un 58,20 per cent de les noves mostres creades. A pesar d’això, PandaLabs destaca que han sigut els PUP (programes potencialment no desitjats) els que han experimentat un més creixement durant el trimestre.

Els atacs a dispositius mòbils han continuat la seua espiral ascendent al llarg d’este trimestre, encara que en esta ocasió també han tingut com a protagonista el sistema operatiu iOS d’Apple a més d'Android”, assenyala Panda Security, el qual recorda que durant el trimestre empreses com eBay, Spotify o Domino's Pizza han patit atacs més que importants.

En l'àmbit geogràfic "durant este segon trimestre de 2014 la ràtio global d’infeccions ha sigut d’un 36,87 per cent, amb un increment significatiu respecte als últims trimestres, a causa, altra vegada, de la proliferació dels PUP". Quant a les dades registrades en els diferents països, la Xina continua en primera posició, aconseguint un índex d’infecció del 51,05 per cent. La seguixen Perú (44,34 per cent) i Turquia (44,12 per cent). D'altra banda, Espanya (amb un 37,67 per cent) figura també entre els països amb un nivell d’infecció que supera la mitjana mundial.

 

Font: CSO-España

CSIRT-CV