CSIRTCV

Está usted visitando una publicación en la hemeroteca de CSIRT-CV.
Para acceder al portal y contenido actual, visite https://www.csirtcv.gva.es

01/06/2011

Aconseguixen trencar CAPTCHAS d'àudio amb un 89% de taxa d'encert

captcha Investigadors de la Universitat de Stanford, Tulane i l'INRIA, han descobert la manera d'obtindre un alt percentatge d'encerts en intentar esbrinar el contingut dels CAPTCHA auditius.

Els CAPTCHA, acrònim de "Completely Automated Public Turing Test to Tell Computers and Humans Apart" (Prova de Turing pública i automàtica per a diferenciar màquines i humans), són proves destinades a identificar si qui està accedint a un contingut és una persona o al contrari una màquina que potencialment puga automatitzar qualsevol tasca sobre el dit contingut. Aquestes proves que usualment consten d'un text que ha sigut distorsionat, estan començant a utilitzar el format d'àudio, amb soroll de fons, que puga confondre a la màquina que intente esbrinar el seu contingut. Es fa així perquè el CAPTCHA tradicional comença a no ser suficient, i hi ha tècniques per a trencar-lo.

Els investigadors han aconseguit dissenyar una eina capaç d'eliminar el soroll de fons, present en les pistes d'àudio, quan els sons a interpretar no es reprodueixen de manera contínua; la qual cosa ho fa més fàcil de tractar que fins i tot els CAPTCHAs visuals, segons s'afirma en el document. Aquesta eina, que han anomenat Decaptcha, té un funcionament que recorda altres eines destinades a trencar els CAPTCHAs basats en text, ja que en un primer processament se separa l'àudio segons l'energia que siga detectada en cada moment en l'ona. Tot seguit es genera una representació dels dígits extrets i, finalment, aquestes representacions passen per una fase de classificació per a reconéixer els dígits. A pesar de les variacions entre els diferents sistemes de cada companyia (velocitat de la pronunciació, temps entre un dígit i un altre, soroll de fons...) sempre es mantenen els mateixos patrons que no poden ser completament emmascarats.

Llegiu la notícia completa en La Flecha

Font: La Flecha

CSIRT-CV