CSIRTCV

Está usted visitando una publicación en la hemeroteca de CSIRT-CV.
Para acceder al portal y contenido actual, visite https://www.csirtcv.gva.es

04/07/2013

500.000 euros, cost mitjà d'un ciberataque per a les empreses

Ataque Al voltant de 500.000 euros és el cost mitjà que han d’afrontar les grans empreses després de ser víctimes d’un ciberatac, segons arrepleguen les dades de l’Enquesta Global sobre seguretat TI corporativa – 2013 de B2B Internacional i Kaspersky Lab.

Les persones expertes de B2B Internacional han calculat els danys derivats dels ciberatacs, basant-se només en els incidents ocorreguts en els últims 12 mesos i avaluant la informació de les pèrdues patides com a resultat directe dels incidents de seguretat. Un dels components principals són els danys causats ??per l’incident en si, com a pèrdues derivades de la fuga de dades crítiques, continuïtat de negoci i els costos associats amb la participació d’especialistes per a resoldre l’incident i que suposen la major part de les pèrdues (al voltant de 431.000 euros). Per un altre costat estan els costos no planificats per a previndre atacs semblants en el futur, com el personal de contractació/formació, el maquinari, el programari i altres canvis d’infraestructura (uns 69.000 euros)

Els danys depenen de la zona geogràfica en què s’ubique l’empresa, els majors s’han associat amb incidents patits en companyies que operen a Amèrica del Nord, amb una mitjana de 624.000 euros; seguides d’Amèrica del Sud, amb 620.000 euros. A Europa Occidental es va registrar una mitja més baixa, però encara considerable, de les pèrdues derivades de ciberatacs, que arriba a 478.000 euros.

Pimes

Els costos d’un atac en les xicotetes i mitjanes empreses és molt més baix que en les grans companyies. La pèrdua mitjana dels incidents de seguretat TI és d’aproximadament 38.000 euros. Al voltant de 28.000 euros derivats de l’incident en si, mentres que els restants 10.000 provenen d’altres gastos associats.

Les majors pèrdues generades per ciberatacs entre xicotetes i mitjanes empreses es van registrar en companyies d’Àsia-Pacífic (73.000 euros). En segon lloc va ser en empreses d’Amèrica del Nord, amb unes pèrdues de 62.000 i les més baixes es van detectar a Rússia, amb 16.000 euros de mitja.

Segons l’estudi els ciberatacs més destructius i costosos podrien haver-se evitat, ja que exploten forats de seguretat que les empreses podrien haver tapat abans de tindre problemes.

Font: CSO-España

CSIRT-CV