CSIRTCV

Está usted visitando una publicación en la hemeroteca de CSIRT-CV.
Para acceder al portal y contenido actual, visite https://www.csirtcv.gva.es

01/08/2013

25.000 dispositius podrien haver-se infectat per nous troians en Google Play

android_market La companyia d’antivirus russa Doctor Web ha descobert tres programes maliciosos en Google play que instal·len troians Android.SmsSend en els dispositius mòbils. Pel volum de descàrregues realitzades, entre 10.000 i 25.000 telèfons intel·ligents podrien estar afectats.

La seguretat Google Play torna a estar en dubte. En este cas, Doctor Web ha localitzat en la botiga d’aplicacions diverses apps malicioses que instal·len troians Android.SmsSend en els dispositius, els quals permetrien als cibercriminals enviar missatges curts a números de tarifació addicional i esgotar els comptes dels abonats.

Les aplicacions descobertes pertanyen al desenrotllador vietnamita AppStore Jsc. Es tracta de Phim Sex HD-Free, Zing MP3 i Phim Nguoi Lon, les quals es fan passar per reproductors d’àudio i un reproductor de vídeo que mostra contingut per a adults.

D’acord amb les estadístiques de Google Play, que proporcionen informació sobre el nombre d’usuaris que han instal·lat estes aplicacions, el volum total de descàrregues dels tres programes se situa entre les 11.000 i les 25.000.

Font: CSO-España

CSIRT-CV