CSIRTCV

Está usted visitando una publicación en la hemeroteca de CSIRT-CV.
Para acceder al portal y contenido actual, visite https://www.csirtcv.gva.es

12/12/2013

2014 promet ser un any prolífic per al cibercrim

TrendMicro Programari maliciós mòbil, atacs dirigits i vulnerabilitats en la Internet de les Coses són algunes de les amenaces informàtiques que, segons el parer de Trend Micro, ens esperen per a l’any que ve i més enllà.

Trend Micro ha publicat el seu informe anual de previsions de seguretat, en el qual assegura que es produirà una important bretxa de dades tots els mesos de 2014, i que el programari maliciós de banca mòbil i els atacs dirigits s’acceleraran, així com les amenaces a infraestructures crítiques i els nous problemes de seguretat en la Internet de les Coses.

“Veiem que la sofisticació de les amenaces s’expandirà a un ritme ràpid, la qual cosa afectarà individus, empreses i governs per igual", assenyala Raimund Gens, CTO de Trend Micro. "Des de les vulnerabilitats de la banca mòbil i els atacs dirigits, a la creixent preocupació per la privacitat i la possibilitat que es produïsca una bretxa important de dades cada mes, 2014 promet ser un any prolífic per a la ciberdelinqüència".

Segons l’informe, en 2014 les aplicacions Android malicioses i d’alt risc arribaran als 3 milions. A més, la banca a través de dispositius mòbils es veurà compromesa per un repunt dels atacs man-in-the-middle, i fat inadequada la verificació en dos passos.

Els cibercriminals també augmentaran l’ús de metodologies de tipus atac dirigit i tècniques de spear phishing altament personalitzades. Els atacants utilitzaran cada vegada més amenaces avançades, com ara atacs de clickjacking , i apuntaran cap als dispositius mòbils.

Trend Micro assenyala a més que la falta de suport a programes populars com Java 6 i Windows XP exposarà a milions de PC a atacs, i que la confiança dels usuaris, compromesa per l’espionatge patrocinat per l’Estat, donarà lloc a una varietat d’esforços per a restaurar la intimitat.

L’informe també se centra en l’augment de la Internet de les Coses, que promet introduir canvis substancials en la tecnologia personal en els pròxims anys. Amb la realitat augmentada disponible a través de tecnologia de vestir, incloent-hi rellotges i ulleres, la possibilitat que es realitzen delictes cibernètics a gran escala contra el robatori d’identitat per a l’any 2020 és una possibilitat molt real, a mesura que la tecnologia continua proliferant des de 2014 d’ara en avant.

Font: CSO-España

CSIRT-CV