CSIRTCV

Está usted visitando una publicación en la hemeroteca de CSIRT-CV.
Para acceder al portal y contenido actual, visite https://www.csirtcv.gva.es

15/11/2013

110.000 euros, el cost mitjà per hora d'interrupció del servici

Disco quemando Symantec advertix de les conseqüències de patir interrupcions dels sistemes informàtics en les indústries del comerç al detall, del transport i del viatges en Nadal. Pèrdues econòmiques i robatoris d’identitat són les dos principals amenaces a què han de fer front estos sectors en una de les èpoques més importants de l’any.

Així, Symantec cita un informe de la consultora Aberdeen Group que assegura que el cost mitjà per hora en la interrupció del servici és de 110.000 euros i una interrupció del negoci pot arribar a costar més de 1.500 milions de dòlars. L’enquesta sobre el Centre de Dades Symantec 2012 va mostrar que les organitzacions van patir una mitjana de 16 interrupcions en el centre de dades en 2012, la qual cosa va comportar un cost total de 5.100 milions de dòlars.

“Amb l’augment de les dades que viatgen a través de la xarxa i de la informació emmagatzemada i analitzada en temps real, les organitzacions han de prestar més atenció a l’hora de desenrotllar la seua infraestructura i aplicacions, i les dades han d’estar sempre disponibles per als consumidors, especialment durant les compres i viatges que es fan en esta època de l’any”, destaca Symantec, que ha emés cinc consells per a evitar mals majors:

- Consultar el pla de continuïtat de negoci existent i estar tan preparats com siga possible per endavant, tenint en compte que el programari de protecció és tan important com una assegurança.

- Treballar amb un soci de confiança que ajude en la continuïtat del negoci, per exemple, a l’hora de decidir on guardar les còpies de seguretat o els llocs òptims per als errors d’aplicacions.

-Automatitzar per a minimitzar el temps d’inactivitat, prioritzant la planificació i les ferramentes que automatitzen els processos per a assegurar una recuperació més ràpida.

- Aplicar el nivell adequat de programari per a protegir l’organització en cas d’un tall de llum.

- Les organitzacions han de preparar per avançat i moure les dades i sistemes crítics dels centres de dades afectats abans que ocórrega un desastre.

Font: CSO-España

CSIRT-CV