CSIRTCV

Está usted visitando una publicación en la hemeroteca de CSIRT-CV.
Para acceder al portal y contenido actual, visite https://www.csirtcv.gva.es

27/11/2012

10 consells perquè no usurpen la nostra identitat en Internet

Ataque Una guia per a usuaris novells que pot ajudar-los a evitar que el seu passeig per la xarxa es convertisca en un mal viatge.

El més benigne que pot ocórrer quan algú usurpa la nostra identitat en Internet és aquell molest missatge en Facebook que deixa algun amic que va prendre el nostre compte com a escenari per a riure’s de u. No obstant això, el robatori d’identitat en Internet pot arribar fins a extrems que podrien xocar amb les nostres finances o el nostre rècord criminal.

Revisem algunes pràctiques per a evitar que això ocórrega.

1. Tanca sessió. No importa que estigues en la computadora que uses tots els dies en el treball. La primera mesura de seguretat és evitar mantindre la sessió de les nostres xarxes socials i de correu obertes. En el cas de Facebook, hi ha una opció per a mantindre la seguretat que pocs coneixen: la xarxa social ens permet saber des d’on t’has connectat per última vegada.

2. El mode incògnit. Una forma d’assegurar-nos que les nostres sessions no queden guardades és ingressar a través del “mode incògnit” o “navegació privada” que diversos navegadors usen per a no guardar registre dels llocs web visitats. Així la màquina no podrà guardar les contrasenyes i la nostra informació estarà fora de perill.

3. Deixa d’exhibir-te (I). No importa que les teues fotos estiguen en mode privat en les teues xarxes socials, o que li les envies només els teus amics per mail. Potser els que tenen accés a elles les publiquen o compartisquen. És millor evitar compartir imatges que després puguen ser usades per algú que vullga usurpar la teua identitat.

4. Deixa d’exhibir-te (II). Una altra forma en què la gent sol exhibir-se és donant informació: presumir del nou cel·lular que et va costar una milionada pot ser un error, tant com posar imatges de l’interlocutòria nova o de la casa acabada de comprar. Tot això acaba sent informació que pot ser usada per algú que vullga prendre la nostra identitat.

 5. La geolocalització. Xarxes com Foursquare poden ser un problema: ja s’ha vist bromes de gent fent check in en el banc, però el tema va més enllà. Les fotos, per exemple, tenen la fabulosa opció de registrar on han sigut preses, per la qual cosa algú que vullga obtindre informació d’un per a robar les nostres contrasenyes podria saber fins on queda la nostra casa.

6. Contrasenyes fortes. Oblidem-nos d’una vegada de posar això de la data de naixement o el número de telèfon. Evitem posar preguntes de seguretat molt òbvies. Hi ha algunes que podrien ser esbrinades fàcilment per algú amb accés al nostre compte.

7. Registrar el nostre nom. Una altra possibilitat és la de començar a comprar dominis amb el nostre nom perquè després ningú els compre a fi d’incomodar. També podem crear comptes en totes les xarxes socials que se’ns ocórreguen, sense cap informació.

 8. El https. Les direccions d’Internet solen estar antecedides pels caràcters http://. Sin embargament, si és que se’t demana alguna dada personal com a números de compte, per exemple, veu que la direcció tinga davant els caràcters https://, que garantixen que la comanda es fa des d’un servidor segur.

 9. La màquina segura. Un amic deia que l’única computadora a què no li entren virus és aquella que no està connectada a Internet ni té ports USB. Així que per a evitar que ingressen bestioles que podrien vulnerar la nostra seguretat, és necessari tindre tots els antivirus, firewalls i antispyware possibles, a més de seguir algunes regles de comportament que evitaran que descarreguem programes espies.

10. La computadora aliena. Si no estàs en una màquina que habitualment uses, millor no entres als teus comptes privades. Sol passar quan estem de viatge, per exemple. Si la teua situació és eixa, millor ingressa des del teu portàtil,telèfon mòbil o tauleta i fes-ho a través d’una connexió segura.

Font: CRYPTEX

CSIRT-CV