Seguretat en Xarxes P2P

 

Nou microcurs de seguretat, publicat per CSIRT-CV, en què es tracta el tema de la seguretat en la xarxes d'intercanvi d'informació P2P i les aplicacions que les utilitzen.

L'objectiu d'aquest Curs és el de conéixer com funcionen aquest tipus de xarxes i els seus programes (client) més comuns.

La millor manera de previndre els problemes que aquest tipus de sistemes de compartició d'arxius és conéixer el seu funcionament. Les xarxes P2P no sols són un perill potencial per als equipaments, si no que poden incórrer en delictes penats, tal com es veurà en l'apartat dedicat a això.

Dirigido a: 
Empleats/ades de la Generalitat Valenciana i a ciutadans/nes de la Comunitat Valenciana.
Duración: 
El Curs té una duració aproximada d'1 hora.
Idioma: 
El contingut del curs s'imparteix en castellà, encara que les qüestions que l'alumne puga realitzar sobre el Curs poden fer-se tant en valencià com en castellà.
Certificado: 
S’obté un certificat d’aprofitament firmat pel Director General de Tecnologies de la Informació de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic.
Metodología: 

Sessió online d'autoaprenentatge personal, on s'han de llegir tots els capítols proposats en el Curs de forma seqüencial i finalment realitzar l'exercici d'autoavaluació i superar-lo. Es recomana l'ús del fòrum o la missatgeria, de la pròpia plataforma Saps, per a realitzar les consultes dels dubtes que puguen sorgir-vos.

Calificación: 
Per a superar el curs, hi cal obtindre una puntuació d'almenys el 50% en el qüestionari final del Curs.
Temario: 

1. Introducción.
2. Objetivos de aprendizaje.
3. Como funcionan las redes P2P.
    3.1. Edonkey2000.
    3.2. BitTorrent
    3.3. Ares
    3.4. Direct Connect
    3.5. Skype
    3.6. Pando
4. Legalidad de las redes P2P
5. ¿Que ficheros compartir?
6. Peligros de utilizar P2P
7. Autoevaluación