Seguretat en el Correu Electrònic

 

Quart microcurs de seguretat publicat per CSIRT-CV, en el qual es tracta el tema de la seguretat en el correu electrònic.

S´hi inclouen els diferents mètodes d´accés al correu electrònic. S´especifica com realitzar l´enviament correcte i segur dels missatges. S´exposen conceptes sobre seguretat com són els certificats, la firma digital i el xifrat de dades, orientats al seu ús en el correu.

Finalment s´explica a l´alumne com reconéixer els missatges de SPAM, missatges d´estafa i correus frau, així com la forma d´actuar davant d´ells.

Per a sol·licitar la matrícula en el curs, és necessari estar registrat en SAPS, la nova plataforma de formació gratuïta online de la Generalitat Valenciana:

 • Si encara NO està registrat en SAPS, polse l'enllace següent: Registrar-se en SAPS
 • Si ja està registrat en SAPS, punxe sobre la imatge que es mostra al final de la pàgina per a sol·licitar la matrícula.

Tinga en compte que si ja va realitzar algun curs en la plataforma de SAPS, ha d'usar eixe mateix usuari per a accedir a este nou curs.

Dirigido a: 
Empleats/des de la Generalitat Valenciana i a ciutadans de la Comunitat Valenciana.
Duración: 
El curs té una durada aproximada de 1 hora.
Idioma: 
El contingut del curs s'impartix en castellà, encara que les qüestions que l'alumne puga realitzar sobre el curs poden fer-se tant en valencià com en castellà.
Certificado: 
S’obté un certificat d’aprofitament firmat pel Director General de Tecnologies de la Informació de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic.
Metodología: 

Sessió online d'autoaprenentatge personal, on s'han de llegir tots els capítols proposats en el curs de forma seqüencial i finalment realitzar l'exercici d'autoavaluació i superar-ho. Es recomana l'ús del fòrum o la missatgeria, de la pròpia plataforma Saps, per a realitzar les consultes dels dubtes que puguen sorgir-li.

Calificación: 
Per a superar el curs, s'ha d'obtindre una puntuació del menys 4 punts sobre 5 en el qüestionari final del curs.
Temario: 

El curs presenta els següents apartats:

 1. Presentació
 2. Objectius d' aprenentatge
 3. Consideracions segons la forma d'acces
 4. Enviament de correu: Per a, CC y CCO
 5. Certificats, Firma Digital y Xifrat
  1. Spam o publicitat no desitjada
  2. Enganys i estafes
  3. Phishing
  4. Autoevaluació