Introducció a la Seguretat Informàtica

 

Des del Centre de Seguretat TIC de la Comunitat Valenciana (CSIRT-CV) es posa en marxa un microcurs bàsic sobre la Seguretat Informàtica, orientat a conscienciar el ciutadà sobre la importància de la seguretat en Internet.

Este és el primer d'una sèrie de cursos que es publicaran mensualment, i en els que es tractaran múltiples aspectes relacionats amb la seguretat en la Web i en els riscos presents en els servicis que Internet oferix als usuaris.

Per a sol·licitar la matrícula en el curs, és necessari estar registrat en SAPS, la nova plataforma de formació gratuïta online de la Generalitat Valenciana:

  • Si encara NO està registrat en SAPS, polse l'enllace següent: Registrar-se en SAPS
  • Si ja està registrat en SAPS, punxe sobre la imatge que es mostra al final de la pàgina per a sol·licitar la matrícula.
Dirigido a: 
Empleats/des de la Generalitat Valenciana i a ciutadans de la Comunitat Valenciana.
Duración: 
El curs té una durada aproximada de 1 hora.
Idioma: 
El contingut del curs s'impartix en castellà, encara que les qüestions que l'alumne puga realitzar sobre el curs poden fer-se tant en valencià com en castellà.
Certificado: 
S’obté un certificat d’aprofitament firmat pel Director General de Tecnologies de la Informació de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic.
Metodología: 

Sessió online d'autoaprenentatge personal, on s'han de llegir tots els capítols proposats en el curs de forma seqüencial i finalment realitzar l'exercici d'autoavaluació i superar-ho. Es recomana l'ús del fòrum o la missatgeria, de la pròpia plataforma Saps, per a realitzar les consultes dels dubtes que puguen sorgir-li.

Calificación: 
Para superar el curso, se debe obtener una puntuación de al menos 4 puntos sobre 5 en el cuestionario final del curso.
Temario: 

El curs presenta els següents apartats:

  1. Presentació
  2. Objectius d' aprenentatge
  3. La importància de la seguretat
  4. Falsos mites de la seguretat
  5. Protecció 
  6. Autoavaluació