Els programes de segrest d’arxius (ransomware) en el Mes Europeu de la Ciberseguretat (ECSM) 2022

En aquesta ocasió, un altre dels temes tractats durant el Mes Europeu de la Ciberseguretat (ECSM), són els programes de segrest d’arxius (Ransomware), ja que s’ha convertit en un ciberatac que va en augment.

Des de CSIRT-CV posem el nostre granet d’arena una vegada més, i apostem per la conscienciació com la millor prevenció davant aquests ciberatacs.

Per a ajudar-te a protegir-te de les infeccions per ransomware i evitar que puga arribar a xifrar-se tota la informació de la teua organització, et recomanem que seguisques aquests consells:

      • Assegura’t que tot l’equip que forma part de l’organització ha rebut formació per a saber identificar un atac de ransomware.
      • Revisa amb deteniment el contingut de qualsevol correu electrònic rebut: remitents d’adreces de correu sospitoses, errors gramaticals i ortogràfics en la redacció, documents adjunts inusuals, etc.

I sobretot, tindre bé present que si hi ha dubtes, el millor és NO fer clic!

T’oferim la possibilitat de descarregar aquests posters que podràs compartir amb companys de treball, amics i familiars, perquè també estiguen a resguard d’aquest ciberdelicte.

Fins i tot si tens un negoci físic pots penjar-los en un lloc visible per a donar a conéixer aquesta informació.

Penja’ls en un lloc ben visible!

Poster-Ransomware-1_val Poster-Ransomware-2_val Poster-Ransomware-3_val