La suplantació d’identitat (phishing) en el Mes Europeu de la Ciberseguretat (ECSM) 2022

En aquesta ocasió, un dels temes tractats durant el Mes Europeu de la Ciberseguretat (ECSM), és la suplantació d’identitat (Phishing), ja que s’ha convertit en un ciberatac que va en augment.

Des de CSIRT-CV posem el nostre granet d’arena una vegada més, i apostem per la conscienciació com la millor prevenció davant aquests ciberatacs.

Per a ajudar-te a reconéixer les estafes de phishing i evitar que pugues donar informació personal als ciberdelinqüents, et recomanem que seguisques aquests consells:

      • Mai dones les teues contrasenyes a ningú i recorda que el teu banc MAI te les demanarà per e-mail, missatge o telefonada. Si alguna vegada reps aquest tipus de missatges, no respongues.
      • Sempre usa les aplicacions oficials que tingues descarregades en els teus dispositius. Per exemple, no accedisques al teu banc des del navegador, et podries confondre amb llocs webs falsos que suplanten a la identitat de l’entitat bancària real.

 

T’oferim la possibilitat de descarregar aquests posters que podràs compartir amb companys de treball, amics i familiars, perquè també estiguen a resguard d’aquest ciberdelicte.

Fins i tot si tens un negoci físic i els teus clients també compren els teus productes o serveis en la Xarxa, també els pots usar.

Penja’ls en un lloc ben visible!

Poster-Phishing-1_val Poster-Phishing-2_val Poster-Phishing-3_val