CSIRTCV

Está usted visitando una publicación en la hemeroteca de CSIRT-CV.
Para acceder al portal y contenido actual, visite https://www.csirtcv.gva.es

23/03/2011

Kaspersky prediu l'evolució del cibercrim

Cibercrimen L'espionatge comercial, el robatori de bases de dades i els atacs a la reputació de les empreses tindran una gran demanda en el mercat negre.

 Kaspersky Lab ha elaborat les seues previsions sobre com evolucionarà el cibercrim entre 2011 i 2020. L'anàlisi dels principals canvis en la seguretat de l'última dècada i les tendències emergents en el desenrotllament d'ordinadors personals, telèfons mòbils i sistemes operatius són les bases de l'informe. 

La principal fita de la pròxima dècada serà el final de l'hegemonia de Windows com a sistema operatiu. Encara que el concepte original de Microsoft es mantindrà com la primera plataforma (per volum de negoci), cada vegada més usuaris accediran a sistemes alternatius. 

L'increment de nous sistemes operatius afectarà el procés de creació d'amenaces. Els ciberdelinqüents se centraran en múltiples sistemes operatius i disposaran de molts dispositius baix control o s'especialitzaran en atacs a empreses amb plataformes basades en Windows. La segona opció, amb tota probabilitat, serà la que més interés suscite. 

Dos tipus de ciberdelinqüència 

L'espionatge comercial, el robatori de bases de dades i els atacs a la reputació de les empreses tindran una gran demanda al mercat negre. Hackers y CSOs s'enfrontaran els uns als altres en un camp de batalla virtual. Els organismes estatals de lluita contra la ciberdelinqüència es veuran, igualment, involucrats en el procés i hauran de tractar sobretot qüestions relacionades amb la plataforma Windows, a més de les últimes versions dels tradicionals sistemes. 

Llegiu notícia completa en  DiarioTi

Font: Diario Ti

CSIRT-CV