CSIRTCV

Está usted visitando una publicación en la hemeroteca de CSIRT-CV.
Para acceder al portal y contenido actual, visite https://www.csirtcv.gva.es

30/10/2012

La reforma de la Llei de Dades europea preveu concessions per les pimes

Imagen de la noticia Un dels principals objectius de la Llei de Protecció de Dades és simplificar l’entorn legal de les empreses de la Unió Europea i que s’estalvie fins a 2.300 milions de dòlars cada any.

Viviane Reding, la comissària responsable de Justícia en la Comissió Europea, va dir divendres passat que revisarà la regulació de la protecció de dades per a oferir algunes concessions a les xicotetes empreses i al sector públic.

Davant dels ministres dels estats membres de la Unió Europea, la comissària va dir que la revisió de la regulació ha de ser ferma però, al mateix temps, va assegurar que no vol sobrecarregar les xicotetes i mitjanes empreses.

“Les pimes ja estan exemptes d’alguns requisits, com haver de tindre un responsable de protecció de dades. La Comissió està disposada a mirar si esta exempció a la pime podria ampliar-se a altres àrees i si també s’hi pot afegir més flexibilitat a través d’un enfocament que tinga en compte la quantitat i sensibilitat de les dades processades”, va dir Reding.

Al mateix temps, la comissària va dir que no cauria en la trampa dels grups de pressió de consentir clàusules per a les pimes que estan realment dissenyades per a ajudar les grans empreses multinacionals.

“Un conjunt de lleis únic és bo per a la competitivitat, bo per a les grans empreses i bo per a les pimes”, va dir Reding.

L’actual directiva europea de protecció de dades no fa distincions entre les regles per al sector públic o el privat, però Reding va dir que en este punt podria haver-hi alguna flexibilitat. De manera que l’esborrany de la reforma de la llei enumera fins a 20 casos en què les lleis estan adaptades per al sector públic, per exemple en el cas del registre d’unes terres que són públiques, la qual cosa no significa que hi haja “cap excepció general per al sector públic”, va deixar clar Reding.

La Comissió Europea calcula que simplificar l’entorn legal de la Llei de Protecció de Dades podria comportar que les empreses estalviaren prop de 2.300 milions deuros cada any.

 

Font: IT Espresso

CSIRT-CV