CSIRTCV

Está usted visitando una publicación en la hemeroteca de CSIRT-CV.
Para acceder al portal y contenido actual, visite https://www.csirtcv.gva.es

13/08/2013

718.000 amenazas conocidas afectan a dispositivos Android

Android S’espera que els problemes de seguretat associats a Android en 2013 continuen incrementant-se a causa de la proliferació del programari maliciós i l’escàs ús de solucions de protecció.

El nombre d’aplicacions malicioses per a Android continua batent rècords, amb un total de 718.000 amenaces en este moment. L’informe d’amenaces de Trend Micro del segon trimestre de 2013 destaca la vulnerabilitat d’Android i l’augment del programari maliciós per a banca en línia. Ara mateix són 718.000 les amenaces conegudes per a Android. Les amenaces a la banca en línia també han augmentat, i afecta especialment els Estats Units, Brasil, Austràlia i França. Les vulnerabilitats d’Android, l’increment de les amenaces a la banca en línia i la disponibilitat de sofisticats kits de ferramentes de programari maliciós estan entre les principals preocupacions en l’àmbit de la seguretat, tal com revela l'  informe de seguretat del segon trimestre de 2013, Security Roundup Report, publicat per Trend Micro. Este estudi comprén la investigació trimestral feta per l’equip d’analistes d’amenaces de Trend Micro, que documenta els perills de la ciberseguretat de cada trimestre combinat amb l’anàlisi per a avaluar i anticipar els atacs emergents. Els dispositius Android estan directament en el punt de mira dels hackers a mesura que les amenaces proliferen i la base d’usuaris poc conscienciats amb la seguretat s’estén. En Security Roundup Report es mostra com el nombre d’apps malicioses i d’alt risc per a Android ha crescut fins a les 718.000 en el segon trimestre de l’any, amb un dramàtic creixement de les apps d’alt risc, xifrat en 509.000, trobades en el trimestre anterior.

Un milió per a final d’any  

El ritme de creixement d’estes aplicacions malicioses és tan gran que podria superar el milió per a finals d’enguany, tal com va predir Trend Micro en els seus pronòstics per a 2013. A manera de comparació, el programari maliciós per a PC va tardar una dècada a acumular esta xifra. "La naturalesa fracturada de la xarxa Android fa molt difícil que els pegats arriben a tots els usuaris en un període de temps eficaç. En alguns casos, els usuaris no aconseguiran mai els pegats, per la qual cosa els fabricants deixen els seus clients en risc d’atac", apunta el vicepresident de Tecnologia i Solucions de Trend Micro, JD Sherry. "Fins que no tinguem la mateixa urgència a protegir els dispositius mòbils que ja tenim per a protegir els PC, esta amenaça, que és molt real, continuarà creixent ràpidament. La velocitat a què este programari maliciós està creixent, quasi exponencialment, fa pensar que estem arribant a un punt crític. Per a combatre açò, els usuaris d’Android han d'anar molt en compte a l'hora d’utilitzar els seus dispositius i fer un pas senzill, però eficaç, que és el d’incorporar programari de seguretat en tots els dispositius mòbils". La investigació de Trend Micro també advertix de l’augment dels riscos associats a la banca en línia, que ha experimentat un creixement del 29% respecte al trimestre anterior, passant de 113.000 infeccions a 146.000. Els Estats Units van ser el principal objectiu del programari maliciós, amb més d’un milió de casos, la qual cosa suposa el 28% dels compromisos mundials; seguits per Brasil, amb el 22%, i Austràlia, amb el 5%. Les mesures preventives, com ara la monitorització intensiva de l’activitat d’un compte i l’ús de solucions de seguretat de tercers, poden ajudar a mitigar esta amenaçacreixent .

 

Fuente: CCN-CERT

CSIRT-CV