Campanya de conscienciació per a no ser víctima d’un frau del CEO

Donat l’augment de casos relacionats amb el frau del CEO que s’estan produint en els últims mesos, des de CSIRT-CV llancem aquesta nova campanya10 consells per a NO ser víctima d’un frau del CEO”, amb l’objectiu d’intentar no caure en aquesta estafa.

Aquest tipus d’engany consisteix a fer arribar un correu, remés suposadament per un superior de l’organització, a un empleat que tinga la possibilitat de realitzar transferències o accedir a dades de comptes, pressionant-lo per a realitzar alguna operació financera i indicant-li que és confidencial i urgent.

Amb aquesta campanya es pretén destacar la importància de conscienciar a tots els empleats, tant d’organitzacions públiques com privades, per a no ser víctimes d’aquests enganys. Els membres de l’organització haurien de ser la primera barrera davant aquestes estafes, les quals cada vegada són més difícils de detectar.

Últimament, els casos descoberts estaven perfectament organitzats i els correus eren molt creïbles, donat el nivell de detall que presentaven.

L’objectiu principal d’aquesta campanya és evitar que es produïsquen pèrdues econòmiques degudes a aquest delicte i, sobretot, que siguem conscients dels perills als quals estem exposats en el nostre lloc de treball. #FrauCEO #concienciaT

Visita el nostre portal concienciaT i les nostres xarxes socials en Facebook i Twitter per a seguir els nostres consells diaris.