Eines de navegació segura

Wikipedia: Phishing és un terme informàtic que denomina un tipus de delicte enquadrat dins de l'àmbit de les estafes cibernètiques, i que es comet per mitjà de l'ús d'un tipus d'enginyeria social caracteritzat per intentar adquirir informació confidencial de forma fraudulenta (como pot ser una contrasenya o informació detallada sobre tarjetes de crèdit o una altra informació bancària). L'estafador, conegut com phisher, es fa passar per una persona o empresa de confiança en una aparent comunicació oficial electrònica, normalment un correu electrònic, o algun sistema de missatgeria instantània o inclús utilitzant també telefonades.

Donat el creixent nombre de denúncies d'incidents relacionats amb el phishing, es requerixen mètodes addicionals de protecció. S'han realitzat intents amb lleis que castiguen la pràctica i campanyes per a previndre els usuaris amb l'aplicació de mesures tècniques als programes.

Si creu que ha descobert un Phishing, pot informar a CSIRT-CV des d'aquest formulari.
Els filtres «antiphishing» poden ajudar a protegir-se del frau en Web i del risc de robatori de dades personals.

Amb l'objectiu de realitzar una navegació per Internet, que siga la més segura possible, en aquesta secció es mostren una sèrie d’eines que ajuden a protegir i avisar a l'usuari/ària davant de possibles riscos.

Llista de ferramentes

 • Adblock Plus
  Logo Adblock Plus

  Complement per al navegador Firefox que permet bloquejar la càrrega de les imatges d'un cert domini. El seu funcionament és el següent: feu clic dret sobre una imatge i elegiu "Adblock" en el menú contextual. A partir d'eixe moment no es tornarà a descarregar eixa imatge. Si es reemplacen parts de la direcció de la imatge amb asteriscos, es bloquejaran les imatges de tot un domini. Descarregueu des d' ací

 • Diagnóstico Google
  Logo Google

  Per a saber si un lloc Web és segur, Google disposa d'una pàgina de consulta basada en el nombre de pàgines que Google ha indexat d'eixe lloc i el que haja trobat en ella. Per exemple, hem consultat si www.csirtcv.gva.es és una pàgina perillosa, per aixó es constrieix aquesta URL: http://www.google.com/safebrowsing/diagnostic?site=csirtcv.gva.es

  Prova amb la pàgina web que vullgues comprovar, substituint la cadena "csirtcv.gva.es" que ve després de 'site=' pel nom de domini de la web (sense les www).

 • No-Script
  Logo No-Script

  Complement de Mozilla Firefox, que permet detindre la càrrega de codi JavaScript en el nostre navegador. Aquest tipus de codi és una enorme font d'infeccions ja que permeten l'execució de codi directament en el nostre navegador i és usat per a aprofitar vulnerabilitats en ell amb objectius fraudulents. Hi cal permetre, explícitament, la càrrega d'aquest tipus de codi per als portals web de confiança. Descarregueu des d'ací

 • Proxies de Navegació Segura i Anònima
  Logo Proxy

  Una forma de navegar de forma segura i anònima és a través de proxies. Entre molts altres avantatges, d'aquesta manera aconseguim emmascarar la direcció IP amb què estem navegant i evitem l'ús de cookies per part de servidors web sense el nostre consentiment.

 • SafeWeb
  Logo SafeWeb

  Des de la Web Oficial de la companyia Symantec, fabricant de Norton Antivirus, és possible comprovar la seguretat d'una pàgina web abans d'accedir a ella. Per mitjà d'una codificació de colors semblants a WOT i Site Advisor, mostra una anàlisi realitzada per Norton, basada en la seguretat de la pàgina web (si ha estat analitzada anteriorment, sinó es programa per a una vinent anàlisi).

 • SiteAdvisor
  Logo SiteAdvisor

  La companyia McAfee ha desenrotllat un complement per als navegadors Internet Explorer i Firefox (per a Windows i MacOS), molt semblant a WOT (amb icones de valoració), que sotmet als llocs web a determinades proves per a localitzar una possible presència de spyware, spam o estafes. D'aquesta manera, l'usuari/ària podrà efectuar busques, navegar i realitzar compres amb més seguretat. Descarregueu des d' ací.

 • Trustwave
  Logo Trustwave

  Trustwave pretén oferir seguretat i eficiència en un món cada vegada més connectat a la Xarxa. Solucions d'anàlisi de continguts per a Web i correu electrònic, Web Application Firewall i moltes altres solucions.

 • WOT
  Logo WOT

  Panda Security i Against Intuition han creat Web Of Trust. WOT, que és un complement de seguretat en Internet gratuït, vàlid per a Internet Explorer i Firefox. Aconseguix mantindre l'usuari/ària fora de perill de les estafes online, el robatori d'identitat, llocs de compra no fiables, programari espia (spyware), correu no desitjat, virus i llocs de compra poc fiables. És fàcil i gratis.
  Els símbols amb codi de color són icones de valoració, amb colors de semàfor fàcils d'entendre (verd per a continuar, groc per a parar atenció i roig per a detindre's) i es mostren juntament amb els resultats de busca en Google, Yahoo!, Wikipedia, Digg i altres llocs coneguts. Els comptes de correu de Gmail, Hotmail i Yahoo! Mail també estan protegits de la pesca (phishing), el correu no desitjat i altres estafes per correu electrònic. Les valoracions s'actualitzen periòdicament i ja s'han valorat més de 22 milions de llocs web. Descarregueu des d'ací