Eines de control parental

L'ús d'Internet creix en la nostra societat diàriament i de forma imparable, un fet que aporta beneficis evidents però que també implica grans riscos quan els usuaris són xiquets i jóvens.

Basant-se en açò és recomanable utilitzar ferramentes que permeten als pares o tutors controlar en la mesura que siga possible com interactuen els xiquets i més jóvens en la xarxa basant-se en assegurar-los una protecció davant dels perills existents hui en dia en Internet i que més els podrien afectar ja que són un dels col·lectius de més risc en la xarxa.

A les ferramentes que s'usen amb este propòsit, de protegir al menor en la xarxa és el que es definix com Ferramentes de Control Parental.

A continuació vos oferim una sèrie d'utilitats, ordenades alfabèticament, que presenten una gran varietat d'opcions, segons el nivell i tipus de control que es pretenga realitzar. Podreu triar entre diverses aplicacions per a cada plataforma (Android, Windows, iPhone, iPad, Mac, ...) en funció de la que més s'ajuste a les vostres necessitats.

 • Escudo Web
  Escudo Web

  Escudo Web és un programari gratuït per a Windows, que, mitjançant perfils que es poden personalitzar, permet al programa adaptar-se als distints usuaris que puguen utilitzar els ordinadors en cada moment. Analitza el trànsit web i pot denegar laccés a pàgines, independentment del navegador (tant els actuals com els futurs). Pot denegar laccés a llocs web complets i pàgines concretes, però també pot denegar laccés a pàgines que continguen paraules o combinacions destes, fent la filtració de continguts molt efectiva.

  A la seua pàgina web http://www.escudoweb.com/ obtindreu més informació respecte daixò.

 • Internet Security Controller
  Internet Security Controller

  Internet Security Controller monitora i configura l’horari d’accés a les xarxes socials més comunes, que inclou per defecte. Permet afegir-hi altres adreces de pàgines web a bloquejar i limitar l’interval de temps en què es pot accedir a les pàgines monitorades, així com també el temps que s’hi pot estar connectat per a cada dia de la setmana (per a delimitar, per exemple, que pot accedir-hi 15 minuts entre les 18.00 i 19.00 hores). És una ferramenta per a evitar que els menors facen un ús abusiu d’estos servicis.

  Esta configuració esta protegida amb una contrasenya. Cal instal·lar el programa en cada ordinador que es vullga monitoritzar. Està en anglés i és fàcil d’usar. Treballa sobre plataformes Windows i està destinat tant per a usuaris finals com per a entitats. Més informació en esta pàgina.

 • K9 Web Protection
  K9 Web Protection

  K9 Web Protection necessita una llicència per a instal·lar-lo que ens envien de forma gratuïta a l’adreça de correu electrònic que registrem. La configuració del programa sol·licita una contrasenya. Esta aplicació configura el temps i horari d’ús de l’equip, categories de pàgines web a bloquejar, llistes «permetre sempre/denegar sempre», així com visualitzar el registre d’ús de l’equip.

  Té configuració per defecte i és prou flexible (complexitat mitjana). Destinada per a usuaris finals, està en anglés. Disponible per a Windows i Mac OS X. Disposa d’estos enllaços per a més detalls: informació, suport i descàrrega.

 • Kids Place
  Kids Place

  Kids Place crea una zona segura en el dispositiu per als xiquets que impedix que accidentalment descarreguen aplicacions, facen telefonades, envien missatges de text o altres accions que poden costar diners. També inclou característiques de comoditat per als pares com el reinici automàtic de l’aplicació. És útil per als xiquets menuts que accidentalment ixen d’una aplicació en marxa.

  Disponible per a Android, pot buscar-la en Google Play o seguir este enllaç per a veure-la i instal·lar-la. És gratuïta i pot veure més detalls d’esta aplicació ací.

 • McGruff SafeGuard Browser
  McGruff

  McGruff SafeGuard Browser ha ajudat desenes de milers de pares, durant els últims cinc anys, a mantindre segurs els xiquets i adolescents en la xarxa. Ara McGruff SafeGuard mantindrà els seus fills segurs quan es navega en iPad, iPhone i iPod Touch.

  Permet establir el filtratge basat en rang d’edat, o triar entre més de 60 categories de llocs web, incloent-hi pornografia, cites, violència, "malware", "phishing", educació sexual, avortament i jocs. Especifica llocs web pel seu nom per a permetre o bloquejar l’accés. A més, rep diàriament un informe de l’activitat dels seus fills.

  Aplicació gratuïta. Més informació en esta pàgina.

 • Norton Online Family
  Norton Online Family

  Els xiquets i xiquetes passen una mitjana de 40 hores al mes en línia. És important que conegueu la manera en què els vostres fills passen el seu temps en línia, perquè pugueu brindar-hi el mateix nivell datenció que en altres aspectes de la vida. Norton Online Family us proporciona informació sobre on van els vostres fills i què fan quan estan en línia. Desta manera, podeu protegir-los i ensenyar-los bons hàbits dInternet.

  Norton Online Family es capaç de monitoritzar lactivitat dels usuaris, fins i tot lús de certes xarxes socials o programes de missatgeria. Permet controlar la franja horària en què es pot usar lhorari, filtra continguts per edat o bloqueja llocs.

  En podeu trobar tota la informació necessària a la seua pàgina web: 
  https://onlinefamily.norton.com/familysafety/loginStart.fs.

 • Norton Safety Minder
  Norton Safety Minder

  Norton Safety Minder és una ferramenta per a Android i iOS que permet monitorar i controlar l’ús del telèfon mòbil. Encara que la ferramenta està en anglés, és molt senzill d’usar. Accedisca ací per a saber com conéixer quines pàgines visita i a quina hora, i a més podrà permetre accedir a les pàgines web que desitge o bloquejar-les.

  Més informació en este enllaç.

 • OpenDNS Family Shield
  OpenDNS Family Shield

  OpenDNS Family Shield és un servici gratuït de fàcil ús i configuració. No permet l’accés a pàgines web que pel seu contingut es consideren no adequades per als menors, però també ens filtrarà aquelles que estan registrades com a “Phishing”, fraudulentes, que propaguen "malware", etc. D’esta manera, a més de ser un control parental, és una protecció per als nostres equips.

  Podem configurar la protecció en equips concrets perquè només afecte a estos eixa restricció o configurar l’encaminador, la qual cosa protegirà tots els equips (ordinadors, mòbils, consoles, etc.) que es connecten a Internet a través d’este. Idioma: anglés. Disponible per a Windows en navegadors Firefox i Internet Explorer. Més informació ací.

 • Parental Board
  Parental Board

  Parental Board és un servici en línia (www.parentalBoard.com) que permet als pares administrar, assegurar, controlar, trobar i rastrejar els telèfons mòbils i les tauletes dels fills.

  Els pares poden controlar la llista d’aplicacions instal·lades i prohibir-ne algunes, prohibir l’ús del navegador i controlar les configuracions de Google Play, YouTube i Android.

  Més informació i descàrrega en Google Play.

 • Parental Control Bar
  Parental Control Bar

  Parental Control Bar és una ferramenta que s’instal·la com a barra en el navegador Internet Explorer, Mozilla Firefox i Safari (només en Mac OS X). Requerix una contrasenya per a configurar l’aplicació i una adreça de correu electrònic per a recuperar-la en cas de pèrdua. Per a desinstal·lar el programa és necessària eixa contrasenya; per tant, cal donar una adreça de correu funcional.

  Es basa en llistes blanques i negres, encara que també pot usar les etiquetes ICRA (Internet Content Rating Association). Ja no es presta el servici en pàgines noves, per la qual cosa eixa funcionalitat està limitada. De complexitat baixa i en idioma anglés, funciona en Windows i Mac OS X. Recomanable tant per a entitats com a usuaris finals. Mes informació en: www.parentalcontrolbar.com, Descàrrega, Tour, FAQs.

Pàgines