La Comissió Europea i les grans de la Xarxa s'unixen per la protecció de menors

07/12/2011
La Comissió Europea s’unix a les empreses de tecnologia més importants, entre les quals s’inclouen Facebook, Google i Apple, per a millorar la protecció en línia dels xiquets.

La coalició, que compta amb un total de 28 empreses, desenrotllarà un sistema basat en la qualificació per edats i té com a objectiu reforçar la configuració de privacitat. A més, té previst incorporar esta mesura a finals de l’any que ve.

També s’inclouen altres mesures, com ara la millora dels controls parentals o una major cooperació entre les forces de l’orde i les autoritats en línia, per a eliminar el material que mostre abusos sexuals.

Neelie Kroes, comissària europea encarregada de la política de la tecnologia digital, ha assegurat que “esta nova coalició ha de facilitar als menors i als pares ferramentes de protecció transparents i coherents per a aprofitar al màxim el món de la Xarxa”.

Esta coalició s’ha format després de l’informe de la Comissió Europea del passat mes de juny, en què es deia que 14 llocs web de xarxes socials, com ara Facebook, no protegien adequadament els perfils i dades dels menors.

La seu a la Gran Bretanya del grup Childnet International, l’objectiu del qual és protegir els xiquets en la xarxa, va dir que esta coalició és un bon començament. Will Gardner, conseller delegat de Childnet, va afirmar: “Donem la benvinguda a esta iniciativa i tenim esperances en allò que podria aconseguir i “ hi estem veient una declaració d’intencions, este és el començament.”

Molts xiquets de set anys són actius en línia i el 38%, entre els nou i dotze anys, tenen ja els seus propis perfils en xarxes socials, segons la investigació de la UE. Més del 30% dels xiquets accedixen a Internet a través del mòbil i un 26% a través de consoles de videojocs.

Altres empreses, que estan incloses en la coalició, són BSkyB, BT, Deutsche Telekom AG, Nintendo, Nokia i Orange.

 

Font: El Mundo

Csirt-cv      Lista Trusted Introducer  Agencia Valenciana de Tecnología y Certificación Electrónica  CSIRT.es    Antiphishing Working Group   Fondo Europeo de Desarrollo Regional