El troià Python infecta equips Mac i Windows que no tinguen l'última versió de Java

03/05/2012
Python és un troià que aprofita la famosa vulnerabilitat de Java que va permetre la infecció de més de 600.000 ordinadors amb el sistema d’Apple.

Python pot infectar tant ordinadors amb Mac OS X com equips amb Windows, aprofitant la falta d’actualització de Java. Este troià permet als pirates robar dades i executar el codi de forma remota.

Les conseqüències per la vulnerabilitat de Java que va permetre la distribució del troià FlashBack continuen. El problema de Java va suposar una oportunitat d’infecció per als ciberdelinqüents, que no van dubtar a llançar distints troians per a apropiar-se dels equips dels usuaris. L’actualització de Java per a Windows va arribar en febrer, però per a Mac va tardar més temps, fins a abril. El retard va generar la infecció de 600.000 equips, xifra que podia haver augmentat en els equips on no s’havia actualitzat.

Precisament pensant en eixos equips que no han instal·lat l’última versió de Java, els ciberdelinqüents han dissenyat un nou troià. Es tracta de Python, un virus que aprofita la mateixa vulnerabilitat de Java per a infectar els ordinadors. Este troià afecta tant els equips Windows com als Mac, sempre que no disposen de l’última actualització de Java.

Llegiu notícia completa en CSO Spain.

 

Csirt-cv      Lista Trusted Introducer  Agencia Valenciana de Tecnología y Certificación Electrónica  CSIRT.es    Antiphishing Working Group   Fondo Europeo de Desarrollo Regional