Digues NO a la suplantació d'identitat en Internet! Nova campanya de conscienciació

30/03/2015
CSIRT-cv
CSIRT-CV llança una nova campanya de conscienciació per a donar a conéixer en què consistix la suplantació d’identitat en la xarxa, com protegir-se'n i què fer si es patix.

A hores d’ara, a causa de l’ús generalitzat que els ciutadans fan d’Internet i els seus servicis, els ciberdelinqüents veuen en la xarxa una veta de mercat per a dur a terme les seues “malifetes”. Una de les activitats malicioses més prolífiques és la suplantació i el robatori d’identitat, és a dir, una persona es fa passar per una altra amb diferents fins: cometre frau, danyar la reputació del suplantat, obtindre informació d’altres persones, assetjar els altres, etc. Alguns dels exemples més clars els veiem quan una persona es crea un perfil fals en xarxes socials com ara Facebook, Instagram o Twitter i es fa passar per una altra utilitzant el seu nom i imatge. Un altre exemple de robatori d’identitat és quan una persona aconseguix accés al correu o xarxes socials d’un altre perquè li roba les credencials i comença a interactuar en nom seu en Internet, i així es pot arribar a suplantar la “vida digital” d’una altra persona.

Qualsevol usuari d’Internet és susceptible de ser suplantat en la xarxa. És per això que llancem des de CSIRT-CV una nova campanya de conscienciació centrada a donar a conéixer els ciutadans com poden evitar esta situació i què fer en el cas que els ocórrega.

Com totes les campanyes de conscienciació que hem dut a terme des de CSIRT-CV, durant les pròximes setmanes emetrem consells relacionats amb esta temàtica en les xarxes socials en què estem presents, Facebook i Twitter, a més de respondre a totes aquelles preguntes i suggeriments que ens vullgueu fer arribar. Al final de la campanya, amb tota la informació emesa i responent a les preguntes més demanades, en publicarem un resum en la nostra secció de Campanyes de Conscienciació.

Esta nova campanya la titulem “Digues NO a la suplantació d’identitat en Internet!”, i podreu seguir-la i publicar els vostres consells o qüestions amb l'etiqueta #Nomesuplantes.

Vos esperem en Facebook i Twitter!

Font: CSIRT-CV