CSIRT-CV s'enfronta a tres campanyes de ransomware el passat març

04/05/2017
CSIRT-cv
En el mes de març l’Administració valenciana va rebre 15.000 correus que intentaven distribuir un programari maliciós de tipus ransomware.

Si l'anomenat «internet de les coses» (mòbils, tablets, portàtils) és sucós per als ciberdelinqüents, encara ho és més una Administració pública per l’enorme quantitat de dades que posseeix.

Durant el passat mes de març, l’Administració valenciana va rebre 15.000 correus maliciosos que intentaven distribuir un programa segrestador de dades, els anomenats ransomware, provinents de 8.000 remitents distints. Afortunadament no es va produir cap dany gràcies a les mesures de seguretat adoptades de forma immediata. Els ransomware xifren tota la informació de l’ordinador i demanen un rescat a canvi per a poder recuperar-la, amb el que el dany és molt significatiu.

En aquest cas, la intervenció conjunta dels tècnics de la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions i del Centre de Seguretat TIC de la Comunitat Valenciana CSIRT-CV, va aconseguir detindre aquestes campanyes de distribució de programari maliciós i salvaguardar la seguretat dels servidors i equips informàtics de la Generalitat, que custodien milions de dades referents a ciutadans i a institucions.

Pot ampliar aquesta notícia en el següent enllaç.

Font: La Razon
Tags: csirtcv