Adiantum, nou algoritme de xifrat per a xicotets dispositius.

11/02/2019
Cifrado
Google crea Adiantum un nou algorisme de xifratge per a xicotets dispositius: telèfons mòbils i IoT.

El xifratge de dades necessita un maquinari específic, ja que és costós computacionalment i comporta un ús elevat del sistema. Aquest maquinari no està disponible xicotets dispositius com poden ser telèfons mòbils o dispositius IoT.

El xifratge de dades ja s'ha convertit en una cosa quotidiana en les activitats del món digital. A més, cada vegada més els usuaris són conscients que les seues dades requereixen cert tractament per a protegir-les en cas de ser exposades. Actualment Android suporta AES-128-CBC-ESSIV per al xifratge de disc i AES-256-XTS per a xifratge d'arxius i Google ho ha posat com a requisit obligatori en dispositius manufacturats amb Android 6.0 o posteriors.

No obstant això, i desafortunadament, molts xicotets dispositius en el mercat actual estan exempts d'usar xifratge atés l'escàs rendiment que dona un xifratge AES (per davall de 50MiB/s). És per això que Google ha anunciat recentment “Adiantum”, una nova forma d'emmagatzematge xifrat eficient creat per a solucionar aquest problema.

Rendimiento de cifrado AES en Cortex-A7

                         Rendiment en un processador Cortex-A7 d'1,19 GHz

Més informació tècnica sobre Adantium disponible ací (blog de seguretat d'Android).

Afegeix un nou comentari