Us de la ferramenta Nmap

 

CSIRT-CV posa a la seua disposició el curs gratuït de 'Uso de la herramienta Nmap', amb una duració aproximada d'1 hora, orientat a professionals de les TIC (administradores de sistemes, enginyers de comunicacions i auditors de seguretat o penetration testers), estudiants o aficionats interessats en la informàtica, les xarxes i la seguretat.

En ell s'aprendran els fonaments bàsics de la ferramenta Nmap, la qual resulta molt útil per a la realització de tasques com a inventari de xarxa o monitorització de sistemes i servicis.

La ferramenta pot esbrinar, per exemple, els equips que estan alçats, els servicis que oferixen i el sistema operatiu dels mateixos.

Dirigido a: 
Empleats/des de la Generalitat Valenciana i a ciutadans de la Comunitat Valenciana amb un nivell tècnic mig
Duración: 
El curs té una duració aproximada de 10 hores.
Idioma: 
El contingut del curs s'impartix en castellà, encara que les qüestions que l'alumne puga realitzar sobre el curs poden fer-se tant en valencià com en castellà.
Certificado: 
S’obté un certificat d’aprofitament firmat pel Director General de Tecnologies de la Informació de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic.
Metodología: 

Sessions online d'autoaprenentatge personal de l'alumne, on s'han de llegir tots els mòduls i unitats proposades en el curs de forma seqüencial i finalment realitzar l'exercici d'autoavaluació i superar-ho. Es recomana l'ús del fòrum o la missatgeria, de la pròpia plataforma Saps, per a realitzar les consultes dels dubtes que puguen sorgir a l'alumne.

Calificación: 
Per a superar el curs s'ha d'obtindre una puntuació del menys 6 punts sobre 12 en el qüestionari final del curs.
Temario: 

L'índex del curs és el següent:

 1. Instalació
 2. Funcionamient del Nmap
 3. Especificació de objectius
 4. Descobriment de hosts
 5. Tècniques de escaneig del Nmap
 6. Especificació de ports
 7. Detecció de la versió dels servicis
 8. Detecció del sistema operatiu
 9. Sortida
 10. Miscel·lània
 11. Escaneig per mitjà de l'ús de scripts: Nmap Scripting Engine (NSE)
 12. Interfície gràfica de Nmap: Zenmap