Seguretat en Xarxes Sense Fils

 

En aquest nou microcurs s’abordaran aquells aspectes de seguretat que concerneixen a les tecnologies sense fil WiFi i Bluetooth.

Cada vegada més, les tecnologies sense fil van guanyant protagonisme en la vida diària de les empreses, institucions i entorns personals. Les xarxes WiFi i Bluetooth ofereixen solucions per a compartir informació sense fer ús de cables, possibilitant la transferència de dades entre entorns mòbils i estàtics i eliminant les barreres arquitectòniques.

WiFi i Bluetooth suposen dos dels estàndards de comunicació per radiofreqüència més utilitzats i populars per a xarxes d'àrea local. No és estrany que dispositius com ordinadors portàtils, PDA's, consoles de videojocs, mòbils o fins i tot maquinària industrial, facen ús d'aquests estàndards com a solució sense fil per a interconnectar i transferir qualsevol tipus d'informació, dades, veu o vídeo. Com a exemple d'això, basta de realitzar una recerca mitjançant el seu ordinador portàtil de les xarxes sense fil, disponibles en el seu entorn, per a adonar-se de la gran acollida que aquesta tecnologia ha tingut en la societat.

Per a sol·licitar la matrícula en el curs cal estar registrat en SAPS, la nova plataforma de formació gratuïta online de la Generalitat Valenciana:

  • Si encara NO esteu registrat en SAPS, polseu l'enllaç següent: Registrar-se en SAPS
  • Si ja està registrat en SAPS, punxeu sobre la imatge que es mostra al final de la pàgina per a sol·licitar la matrícula.

Tingueu en compte que si ja heu realitzat algun curs en la plataforma de SAPS, heu d'usar aqueix mateix usuari per a accedir a aquest nou curs.

Dirigido a: 
Empleats/es de la Generalitat Valenciana i a ciutadans/es de la Comunitat Valenciana, amb un nivell tècnic mitjà.
Duración: 
El curs té una duració aproximada d'1 hora.
Idioma: 
El contingut del curs s'imparteix en castellà, encara que les qüestions que l'alumne puga realitzar sobre el curs poden fer-se tant en valencià com en castellà.
Certificado: 
S’obté un certificat d’aprofitament firmat pel Director General de Tecnologies de la Informació de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic.
Metodología: 

Sessió online d'autoaprenentatge personal, on s'han de llegir tots els capítols proposats en el curs de forma seqüencial i finalment realitzar l'exercici d'autoavaluació i superar-lo. Es recomana l'ús del fòrum o la missatgeria, de la pròpia plataforma Saps, per a realitzar les consultes dels dubtes que puguen sorgir-vos.

Calificación: 
Per a superar el curs caldrà obtindre una puntuació d’almenys 4 punts sobre 5 en el qüestionari final del curs.
Temario: 

1. Introducció.
2. Objectius d'aprenentatge.
3. Seguretat WiFi.
4. Seguretat Bluetooth.