Seguretat en Dispositius Portàtils

 

Aquest microcurs aborda les característiques específiques de la informàtica mòbil. Quins aspectes s'han de tindre en compte quan es treballa amb dispositius portàtils.

Es tractaran temes com: protecció lògica, sistemes de còpies de seguretat per a mitjans de magatzemament de dades, sistemes d'autenticació d'usuaris, xifrat de dades i mesures de protecció física de dispositius portàtils.

L'augment de l'ús d'aquests dispositius en la vida quotidiana fa necessari que baixem la guàrdia en la seua seguretat. És per açò que CSIRT-CV us ofereix consells sobre com protegir els vostres equipaments quan esteu en espais públics.

Dirigido a: 
Empleats/ades de la Generalitat Valenciana i a ciutadans/es de la Comunitat Valenciana.
Duración: 
El curs té una duració aproximada d'1 hora.
Idioma: 
El contingut del Curs s'imparteix en castellà, encara que les qüestions que l'alumne puga realitzar sobre el Curs poden fer-se tant en valencià com en castellà.
Certificado: 
S’obté un certificat d’aprofitament firmat pel Director General de Tecnologies de la Informació de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic.
Metodología: 

Sessió online d'autoaprenentatge personal, on s'han de llegir tots els capítols proposats en el curs de forma seqüencial i finalment realitzar l'exercici d'autoavaluació i superar-lo. Es recomana l'ús del fòrum o la missatgeria, de la pròpia plataforma Saps, per a realitzar les consultes dels dubtes que puguen sorgir-vos.

Calificación: 
Per a superar el Curs caldrà obtindre una puntuació d’almenys 4 punts sobre 5, en el qüestionari final del Curs.
Temario: 

1. Introducció
2. Objectius d'aprenentatge
3. Protecció lògica
  3.1. Còpies de seguretat
  3.2. Contrasenyes d'accés
  3.3. Controls avançats d'accés
  3.4. Xifrat
  3.5. Recuperar equipaments robats
  3.6. Informació susceptible de ser robada
  3.7. Deshabilitar la connectivitat innecessària
4. Protecció física
5. Otras consideraciones
6. Autoevaluación