Introducció al Malware

 

CSIRT-CV posa en marxa el segon microcurs sobre Seguretat Informàtica. En este es fa una introducció al que es coneix com Malware, que engloba a tot tipus de programari maliciós, l'objectiu de la qual és causar danys sobre els sistemes, o enganyar i estafar els usuaris.

El tipus de Malware més conegut pels usuaris són els Virus, però també comprén Troians, Cucs, Spyware, Phishing, Rootkits i altres que se n'aniran coneixent durant el curs.

També es farà referència a les ferramentes, la majoria gratuïtes, que poden ajudar-nos a previndre la infecció de qualsevol tipus de Malware, així com una sèrie de tasques que han de dur-se a terme per a realitzar una correcta protecció en els nostres equips.

Per a sol·licitar la matrícula en el curs, és necessari estar registrat en SAPS, la nova plataforma de formació gratuïta online de la Generalitat Valenciana:

  • Si encara NO està registrat en SAPS, polse l'enllace següent: Registrar-se en SAPS
  • Si ja està registrat en SAPS, punxe sobre la imatge que es mostra al final de la pàgina per a sol·licitar la matrícula.

Tinga en compte que si ja va realitzar el primer curs, Introducció a la Seguretat Informàtica en la plataforma de SAPS, ha d'usar eixe mateix usuari per a accedir a este nou curs.

Dirigido a: 
Empleats/des de la Generalitat Valenciana i a ciutadans de la Comunitat Valenciana.
Duración: 
El curs té una durada aproximada de 1 hora.
Idioma: 
El contingut del curs s'impartix en castellà, encara que les qüestions que l'alumne puga realitzar sobre el curs poden fer-se tant en valencià com en castellà.
Certificado: 
S’obté un certificat d’aprofitament firmat pel Director General de Tecnologies de la Informació de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic.
Metodología: 

Sessió online d'autoaprenentatge personal, on s'han de llegir tots els capítols proposats en el curs de forma seqüencial i finalment realitzar l'exercici d'autoavaluació i superar-ho. Es recomana l'ús del fòrum o la missatgeria, de la pròpia plataforma Saps, per a realitzar les consultes dels dubtes que puguen sorgir-li.

Calificación: 
Per a superar el curs, s'ha d'obtindre una puntuació del menys 4 punts sobre 5 en el qüestionari final del curs.
Temario: 

El curs presenta els  següents apartats:

  1. Introducció
  2. Objectius d' aprenentatge
  3. Tipus de Malware
  4. Ferramentes de prevenció
  5. Enllaços d'interés
  6. Autoavaluació